Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doru Negru (SANADOR): De ce francezii și spaniolii mănâncă diferit, dar au cea mai mică mortalitate cardiovasculară din Europa

„Francezii și spaniolii – populații asemănătoare, nu? Genetic seamănă. Fumează la fel, beau la fel. Francezii mănâncă tot ce scrie la așa nu, toate grăsimile, toate năzdrăveniile. Spaniolii mănâncă bine, mâncare mediteraneană, ulei de măsline, fructe de mare, pește. Și francezii și spaniolii au cea mai mică mortalitate cardiovasculară din Europa. De ce? Nu sunt obezi”, a spus medicul Doru Negru în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical. 

„Grecii și spaniolii mănâncă la fel, fructe de mare, ulei de măsline. Fumează la fel, spaniolii beau ceva mai mult. Grecii sunt cei mai grași din Europa. De ce? Că mănâncă la fel. Francezii și spaniolii au fost imperii, la ei mâncarea nu a fost o problemă”, a spus Doru Negru. 

„Eu sunt rău, sunt ticălos, o spun eu primul ca să nu o spună alții. Vin oamenii pe bună dreptate plângând. Nu-mi ajung banii de mâncare. E dramatic să țipi așa. Și oamenii au perfectă dreptate. Bun. Ați auzit pe vreunul să zică nu-mi ajung banii să mă duc la Gaudeamus să îmi cumpăr cărți, nu-mi ajung banii să mă duc să iau un bilet la teatru, operă sau film. Aici e povestea noastră”, a mai zis Doru Negru.

Sursa: https://www.dcnews.ro/doru-negru-sanador-de-ce-francezii-si-spaniolii-mananca-diferit-dar-au-cea-mai-mica-mortalitate-cardiovasculara-din-europa_899016.html