Postul intermitent presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de șase-opt ore una de alta, fără gustări între mese. „Putem face un obicei pe viață, nu are riscuri ci doar beneficii”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Postul intermitent presupune mâncatul la anumite ore FOTO: shutterstock
„Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent. Numit în engleză <intermitent fasting> acest
stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație
normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8 care înseamnă să nu mănânci
nimic timp de 16 ore, iar în restul de opt ore rămase să ai două mese principale. Există
și alte modele: post negru timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână
sau metoda cinci cu două (cinci zile din săptămână mâncăm normal, iar două zile mâncăm
foarte puțin, adică 500-600 cal/zi)”, scrie dr. Mihaela Bilic, pe pagina de
Facebook….
Lasă un comentariu