Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șeful Inspecției Muncii va fi suspendat după scandalul azilelor. Ce se va schimba în acreditarea centrelor de îngrijire pentru bătrâni

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, îl va suspenda din funcție pe șeful Inspecției Muncii, Dantes Bratu, în urma scandalului „Azilele groazei”. Corpul de control al ministrului efectuează un control la Inspecția Muncii, în legătură cu activitatea inspectoratelor teritoriale de muncă, potrivit unor surse guvernamentale.

Simona Bucura-Oprescu a primit, din partea premierului Marcel Ciolacu, sarcina de a realiza, până la 31 august, un proiect de lege care să reașeze toate politicile sociale.

Centrele pentru bătrâni nu vor mai fi licențiate și acreditate din birou, ci prin vizită la fața locului, după verificarea în teren, în mod amănunțit, a dotării și logisticii, a istoricului, a structurii de personal, au declarat surse guvernamentale pentru Gândul.

Noile prevederi se vor concentra mai mult asupra structurii de personal, deoarece în centrele respective merg vârstnici care au o stare de sănătate precară și care au nevoie de…

Citeste mai mult