Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Reducerea cheltuielilor bugetare, creșteri de taxe sau reducerea aparatului public? Guvernul caută soluții pentru acoperirea deficitului la buget

Rectificarea bugetară bate la ușă, execuțiile bugetare nu sunt gata, încă. Resprectarea țintei de deficit de 4,4% rămâne încă o promisiune dificil de respectat, în acest moment. De aproape o lună, premierul Marcel Ciolacu poartă discuții cu reprezentanții mai multor sectoare de activitate și cu mediul de business, în încercarea de a găsi cea mai bună formulă pentru un nou pachet de măsuri economice și fiscale. 

În ultimele săptămâni, atât PSD cât și PNL s-au concentrat pe scenarii și soluții de a acoperi deficitul la buget. Ministrul de finanțe a declarat, luni dimineață, că „este exclus să depășim 5% din PIB”, la finalul anului.

Cele două partide au obiective convergente: creșterea colectării, combaterea evaziunii fiscale si reducerea cheltuielilor bugetare.

Fiecare dintre măsurile discutate poate fi o sursă de venit. Cota de 10%, cea mai mica din Uniunea Europeană, pentru care PNL s-a luptat nu poate sa meargă pe termen…

Citeste mai mult