Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Președintele Klaus Iohannis și premierul Luxemburgului au discutat cu militarii NATO staționați la baza Cincu Președintele Klaus Iohannis și premierul Luxemburgului au discutat cu militarii NATO staționați la baza Cincu

Șeful statului împerună cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel, au vizitat marți Grupul de Luptă NATO de la Cincu, județul Brașov. Cei doi au stat de vorbă cu militarii dislocați în contextul complicat de securitate din regiunea Mării Negre.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la centrul de Instruire Întrunită „Getica”, că „România reprezintă astăzi un centru important al posturii întărite de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic şi la Marea Neagră, regiune de interes strategic pentru securitatea spaţiului euroatlantic”.

Șeful statului a ținut să le mulțumească statelor europene care și-au dislocat soldații în baza militară NATO de la Cincu. Grupul de Luptă de la Cincu reuneşte militari din Franţa, Belgia, Ţările de Jos şi Luxemburg și „constituie nucleul acestei construcţii aliate”,a spus Klauss Iohannis la finalul întâlnirii cu Xavier Bettel.

Mulțumesc militarilor din Statele Unite, Franța,…

Citeste mai mult