Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Premierul Marcel Ciolacu solicită Ministerului de Finanțe un plan de măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Care este impactul bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat Ministerului de Finante un plan de măsuri urgente pentru reducerea cheltuielilor, mai multe componente fiind deja structurate, printre acestea aflându-se reducerea aparatului de stat, dar și reducerea sporurilor sau reducerea cheltuielilor cu bunurile și serviciile.

Surse guvernamentale au precizat, în exclusivitate pentru Gândul, că impactul bugetar pentru anul 2023, indus de acest plan de măsuri urgente cerut de premierul Marcel Ciolacu, este unul substanțial – 8 miliarde de lei.

În ceea ce privește reducerea aparatului de stat, planul de măsuri urgente prevede creșterea normativelor de personal alocate unei funcții de conducere, dar și deducerea numărului de posturi vacante cu 200.000, rezultând o reducere a numărului de funcții de conducere cu cel puțin 20.000.

”Totodată, este vorba despre reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație / Supraveghere în companiile de stat,  plafonarea…

Citeste mai mult