Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, negociază legile pensiilor și salarizării cu Banca Mondială. Legile sunt jaloane în PNRR

Reforma pensiilor speciale și reforma salarizării în sectorul public sunt două jaloane care întârzie PNRR. Legea salarizării este în pregătire la Ministerul Muncii și are deadline, de la Marcel Ciolacu, de a ajunge în Parlament pe 1 septembrie. Legea pensiilor ocupaționale a trecut de Parlament, dar asteaptă decizia CCR.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a discutat marți cu delegația Băncii Mondiale despre cele două legi, pensiile, salarizarea în sistemul bugetar. Ministrul transmite că pachetul de legi din reforma pensiilor va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

Am făcut o radiografie a momentului și am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele. Legea pensiilor reprezintă o prioritate, declară Simona Bucura Oprescu.

Reamintim că legea pensiilor speciale și legea care interzice cumulul pensie-salariu la stat, votate de Parlament pe 28 iunie, au fost 

Citeste mai mult