Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, deschide subiectul Schengen la nivel de miniștri cu omologul său austriac. Următorul JAI e pe 28 seprembrie

Subiectul aderării României la spațiul Schengen revine pe agenda publică oficială a Administrației de la București. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, este la Viena, unde poartă discuții despre migrație cu omologul său, Gerhard Karner. Cei doi oficiali vor face declarații de presă, după finalul discuțiilor.

Următoarea reuniune formală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne este programată pe 28 septembrie. Până acum, cunoaștem deschiderea declarativă președinției spaniole la Consiliul Uniunii Europene de a pune pe agenda sa tema extinderii Schengen.

Sunt, la fel de cunoscute și pozițiile oficiale ale Gremaniei, Franței, respectiv a Comisiei Europene de susținere a aderării României și Bulgariei la Schengen.

Austria rămâne consecventă în blocarea României și a Bulgariei.

Reamintim că Olaf Scholz (SPD) și omologul său austriac, Karl Nehammer (ÖVP) s-au întâlnit, pe 18 august, la Salzburg. Pe agenda discuțiilor au…

Citeste mai mult