Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Marcel Ciolacu atinge subiectul drepturilor minorității române din Ucraina cu premierul Demis Șmihal. „Așteptăm deschidere”

Prim-ministrul, Marcel Ciolacu, i-a împărtășit omologului său ucrainean, Danis Șmihal, preocupările Administrației de la București pentru drepturile minorității române din Ucraina.

Premierul român i-a transmis, în întrevederea de la Palatul Victoria, că așteaptă deschidere din partea părții ucrainene.

Am reamintit poziția fermă a României pe acest subiect. Am arătat că așteptăm deschidere și implicarea din partea autorităților ucrainiene, așa cum este normal, între două state, legate printr-o solidaritate atât de puternică.

Marcel Ciolacu a ținut să-i transmită premierului Șmihal că solicitările României sunt firești și responsabile, la fel cum este firesc ca românii din diaspora ucraineană să beneficieze de aceleași drepturi pe care le au cetățenii ucraineni în țara noastră.

Dorim pentru românii din Ucraina exact aceleași drepturi și libertăți de care se bucură persoanele aparținând minorității ucrainene din…

Citeste mai mult