Un studiu recent a legat xilitolul, un îndulcitor cu conținut scăzut de calorii utilizat în diverse alimente și produse de consum, de un risc aproape dublu de atac de cord, accident vascular cerebral și deces la persoanele care consumă cele mai mari niveluri de îndulcitor.
Xilitol: risc aproape dublu de atac de cord, accident vascular cerebral și deces -Foto Shutterstock
Folosit în multe alimente fără zahăr, dar și în produse precum guma de mestecat și pasta de dinți, xilitolul este asociat cu un risc ridicat de atac de cord, accident vascular cerebral și deces, la persoanele care îl consumă în mod regulat, potrivit unui studiu recent.
Dr. Stanley Hazen, director la Centrul pentru diagnostic și prevenire cardiovasculară al Institutului de cercetare Lerner al Clinicii Cleveland, a descoperit că nivelurile de xilitol pot crește semnificativ după consumul unei băuturi tipice cu acest îndulcitor.
„Le-am dat voluntarilor sănătoși…
Lasă un comentariu