Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De ce s-a blocat la Parlament proiectul care ar permite ANPC să amendeze operatorii aerieni străini care amână sute de curse

Parlamentul are pe traseul legislativ două proiecte de lege referitoare la protecția consumatorilor. După anularea sau amânarea a sute de curse aeriene Wizz Air, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a spus, pentru Gândul, că instituția pe care o conduce nu poate amenda operatorii cu sedii în alte țări. Constantinescu a precizat că proiectul legislativ care ar urma să permită ANPC să aplice sancțiuni și în astfel de cazuri a fost blocat în Parlament de aleșii Uniunii Salvați România.

Proiectul de lege PLx 776/2022 privind protecția drepturilor consumatorilor a fost adoptat de Senat, pe 14 decembrie 2022. A doua zi, a fost înregistrat la Camera Deputaților, fiind trimis la comisii. De atunci, se așteaptă raportul Comisiei de Industrii și Servicii. Legea a fost pusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, pe 26 iunie, sub rezerva primirii raportului, care nu a sosit.

Horia Constantinescu acuză USR…

Citeste mai mult