Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce înseamnă „mici buni” și care este porția corectă. Nutriționist: „Dacă scad în volum, nu e semn bun!”

Românii fac pregătiri intense pentru 1 mai, iar cei mai căutați sunt, ca în fiecare an, tradiționalii mici care vor sfârâi pe grătare. Care este porția corectă și la ce trebuie să fim atenți aflăm de la dr. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România.

Mici pe grătar FOTO: SHUTTERSTOCK

Potrivit medicului Mihaela Bilic, sunt buni acei mici care nu au gust puternic de
usturoi, nu cad greu la digestie și nu dau arsuri.

„Ce
înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină
grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să
nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea
multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică
<se topesc>, nu e semn bun”
, susține dr. Bilic, într-o postare pe Facebook.

Cât despre calorii, nutriționistul
spune că variază între…

Citeste mai mult