Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) al
departamentului de Nutriţie şi siguranţă alimentară, Francesco Branca, susține
că, pe termen lung, folosirea îndulcitorilor fără zahăr nu duce la arderea
grăsimii nici la adulți, nici la copii, conform studiilor.
Foto: Shutterstock
De asemenea, ca și
în cazul zahărului, folosirea acestor tipuri de îndulcitori poate duce în timp
la un risc crescut de diabet de tip 2, boli cardiovasculare dar și la o rată
mai mare a mortalității la adulţi. „NSS (îndulcitori fără zahăr – n.r.) nu sunt
factori dietetici esenţiali şi nu au valoare nutriţională. Oamenii ar trebui să
reducă cu totul dulceaţa dietei, cât mai devreme în viaţă, pentru a-şi
îmbunătăţi sănătatea“, a precizat el.
Ce ar trebui să
facem
De obicei, acești îndulcitori includ acesulfam de
potasiu, aspartam, advantame, ciclamaţi, neotam, zaharina, sucraloza, stevia şi
derivaţii de stevie. „Oamenii…
Lasă un comentariu