Alergiile
alimentare sunt reacții ale sistemului imunitar care apar la scurt timp după ce
o persoană a mâncat un anumit aliment. Pe lista
alimentelor cu potenţial alergenic crescut găsim, printre altele, laptele şi
produsele derivate, ouăle şi produsele pe bază de ouă, peştele, precum și
fructele de mare.
Simona Băjenaru este medic primar alergologie și imunologie clinică
Chiar și o cantitate foarte mică din acel aliment care cauzează alergia poate declanșa semne și simptome cum ar fi: problemele digestive, urticarie sau umflarea căilor respiratorii. Reacțiile alergice
la alimente pot avea consecințe serioase și trebuie luate în serios pentru a
evita complicații grave, avertizează medicii.
Cauză și efect
Alergia este o reacţie disproporţionată
şi exagerată a sistemului imunitar la contactul cu anumite alimente, iar
manifestările sale pot fi gastrointestinale, cutanate, respiratorii sau sistemice.
Conform dr. Simona…
Lasă un comentariu